Voorbeelden

PhotoGrid_1438528304553

Dit paard kwam met een joekel van een hematoom (bloeduitstorting) uit het land. Op dag 2 is het paard door mij behandeld met lymfedrainage en op dag 3 was het hematoom zo goed als verdwenen! Zo snel kan lymfedrainage werken.

 

Enkele reacties van paardeneigenaren

 

 

XX had een paar weken voor de behandeling een trap op haar schouder gehad en ze liep eigenlijk niet helemaal lekker. Bij ons in de omgeving is lymfedrainage nog vrij onbekend. Ik was er in het begin ook eigenlijk een beetje sceptisch over; Hoe kon zo’n massage mijn paard nou echt helpen? Toen Hetty begon merkte ik direkt dat XX er op reageerde, ze begon te kauwen en briesen en zakte met haar hoofd. De volgende dag ging ik weer rijden en XX liep meteen een stuk beter; waar ze eerst nog gevoelig en onregelmatig liep rechts-voor, was dit na de behandeling zo goed als weg. Verder was ze erg ontspannen. Ik moet zeggen dat ik heel blij ben dat Hetty langs is geweest. Het helpt dus ook echt bij het genezen van een blessure!

YY is een jong paard dat voor de dressuursport wordt gebruikt. De dag na de wedstrijd was hij altijd wat vermoeid en minder soepel. Hetty heeft hem de ochtend na de wedstrijd behandeld en ‘s avonds ben ik gaan rijden. YY was heel ontspannen en liep veel soepeler dan normaal de dag na de wedstrijd. Lymfedrainage is dus heerlijk voor je paard.

XY staat al 3 maanden op boxrust door aan het rechter achterbeen een hoefzweer en aan het linker achterbeen een peesblessure. Ze had een erg dik been links-achter en na een behandeling met lymfedrainage was haar been direkt een stuk minder gezwollen. Helaas komt het nu wel terug omdat ze nog steeds op rust staat maar XY geniet van de behandeling en als ze straks wel weer mag bewegen, weet ik zeker dat lymfedrainage haar kan helpen.

download (1)

YX is een paardje met een trauma. Toen ik haar kocht was ze zwaar verwaarloosd en mishandeld. Het ging enige tijd wat beter met haar maar de laatste tijd zat ze niet lekker in haar vel, sloot zich niet aan bij de kudde, duldde geen paarden in haar buurt en leek overal pijn te hebben. Na een lymfedrainage van Hetty, merkte ik de volgende ochtend toen ik haar naar het land bracht dat ze veel vrolijker was en veel ruimer liep. Omdat ze beter in haar vel zat, zocht ze ook weer aansluiting bij de kudde.

Kracker

Kracker had een dik achterbeen en vocht in de sesamschede en daarbij bindweefselvorming. Op de scan was veel vocht en rommelig bindweefsel en een slechte doorbloeding te zien. De eigenaar zou moeten gaan nadenken over een operatie. Ze besloot alles er op te wagen om een operatie te voorkomen en mij in te schakelen. Ik heb haar eerlijk verteld dat dit voor mij geheel nieuw was maar het wilde proberen; baat het niet, dan schaadt het niet tenslotte. Het paard is om de dag met lymfedrainage behandeld en na 6 weken werd er een nieuwe scan gemaakt. Het vocht was gehalveerd, de doorbloeding was goed en het bindweefsel was verminderd en soepeler! Er was geen operatie meer nodig.  Nog eens 6 weken later kon de eigenares weer rustig beginnen met opbouwen.