Wie ben ik?

Wie ben ik?

Mijn naam is Hetty Zwart en ik heb mijn hele leven al een passie voor paarden en hun gezondheid.

Ik ben gediplomeerd dierenverzorgster en heb gewerkt als paraveterinair bij een dierenartsenpraktijk in Almere.

Inmiddels al 50 jaar te paard, heb ik ervaring met mennen, paarden berijden, jonge paarden beleren (zowel voor de kar als onder het zadel), longeerwerk, vrijheidsdressuur en grondwerk.

Omdat bij mij het welzijn van mijn paarden altijd voorop stond, leerde ik al snel hoe ik mijn paarden kon behandelen met ontspanningsmassage en daar genoten ze zichtbaar van en ze kwamen beter in hun vel te zitten.
Maar ik was op zoek naar meer….
Via een bevriende paarden-osteopaat werd ik gewezen op lymfedrainage voor paarden (MLD), hetgeen volgens haar perfect bij mij zou passen.

Om MLD toe te passen is een gedegen kennis van het gehele lymfesysteem en haar specifieke werking een absolute voorwaarde. Een onjuist uitgevoerde Manuele Lymfedrainage kan namelijk schadelijk zijn.

Ik heb de basis-opleiding tot Manuele Lymfedrainage Therapeut bij de Blauwe Hengst afgerond en mag mij officieel MLD therapeut noemen.

Voor het behoud van mijn licentie en de waarborg van kwaliteit, moet ik jaarlijks bijscholing volgen.

Ook zijn er aandoeningen die ik niet met MLD kan/mag behandelen, zoals bijvoorbeeld lymfatische- en traumatische oedemen want deze indicaties vragen om een specifieke opleiding!