Behandelmogelijkheden

Behandelmogelijkhedenreceived_601951949935676

Ik behandel het paard op locatie. Bij voorkeur in zijn/haar eigen vertrouwde omgeving. Een behandeling van het gehele paard duurt gemiddeld 1 à 1,5 uur. Er zijn situaties waarin de behandeling langer tijd neemt, dit is paard-afhankelijk. En er zijn situaties waarbij de behandeling juist korter is. Afhankelijk van de klacht, de plaats van de klacht en van het paard zelf.

Bij een aantal klachten kan een manuele lymfedrainage behandeling direct ondersteuning bieden. In sommige situaties werkt het heel snel. Bijvoorbeeld bij stalbenen of acute oedeemvorming. In andere situaties zijn meerdere behandelingen nodig; denk hierbij aan slecht helende wonden, Einschuss en hoefbevangenheid.

Bij echt chronische klachten zoals elefantiasis, zomerexceem of chronisch progressief lymfoedeem (cpl) is behoorlijk wat vooruitgang te boeken maar is een langere behandeling met manuele lymfe drainage noodzakelijk

Bij een acute situatie behandel ik je paard en leg je daarbij uit wat je zelf kunt doen ter ondersteuning zodat je zelf ook dagelijks het lymfesysteem kunt stimuleren. Met acute gevallen wordt o.a bedoeld :

*Einschuss,
*hoefbevangenheid,
*spierbevangenheid,
*dik been,
*acute oedeemvorming,
*traumatische ervaring of
*een wond.

Om MLD toe te passen is een gedegen kennis van het gehele lymfe systeem en haar specifieke werking een absolute voorwaarde. Een onjuist uitgevoerde Manuele Lymfe Drainage kan namelijk schadelijk zijn. Ga dus niet zelf aan de slag met een plaatje van internet of onduidelijke instructies. Zoek een goed opgeleide en ervaren MLD therapeut.